– Må tilpasses hver enkelt besetning
– Kjøttprosenten faller med 0,25 til 0,3 prosentpoeng for hvert kilo grisen vokser. Og fôrforbruket per kilo tilvekst øker sterkt ved høye vekter.
- Må tilpasses hver enkelt besetning
– Kjøttprosenten faller med 0,25 til 0,3 prosentpoeng for hvert kilo grisen vokser. Og fôrforbruket per kilo tilvekst øker sterkt ved høye vekter.
Det sa Ragnar Hogstad under et regionmøte som Norsvin Trøndelag arrangerte i Snåsa medio november. Hogstad er rådgiver i Grilstad, Midt-Norge Slakteri. Han pekte på at riktig utslaktingsstrategi må tilpasses hver enkelt besetning. En mengde faktorer påvirker valg av utslaktingsstrategi, så som puljedrift og tildelt bingetid, genetisk kvalitet på slaktegrisen, rasesammensetning, fôringsregimet og andre forhold som har med helse, miljø, smittepress og driftsledelse å gjøre.