Kjøttindustrien og koronakrisen:

Lyset gikk for mange foredlingsbedrifter

– Det var som om lysbryteren ble skrudd av i mars. I årets tre første måneder bygger vi opp varelageret til sommersalget som er viktig for oss, og ­plutselig stoppet alt opp. Varelagrene bulte, sier Guro Espeland.

Hun er fjerde generasjons daglige leder i familiebedriften Jæder Ådne Espeland AS. Bedriften holder til tett ved E 39 sør for Ålgård, i moderne og nye produksjonslokaler. Jæder, som ble startet under Espeland-familiens navn allerede i 1896, har gjennom disse fire generasjonene lagt sten på sten. For få år siden vokste bedriften ut av Ålgård sentrum.I dag er dette en stor, velansett og moderne kjøttbedrift med leveranser til hoteller, nisjerestauranter og restaurantkjeder, samt cateringvirksomheter (det såkalte Horeca-markedet som markedsfolk i kjøttindustrien kaller det). På kundelista står blant andre Burger King. ­Burgerne til Jæder Ådne Espeland har vært etterspurt og er vel kjent gjennom mange år.

I fjor hadde Jæder en omsetning på om lag 650 millioner kroner, og godt over hundre ansatte.

Lyset gikk
– Hvordan opplevde du det som skjedde medio mars, Guro Espeland?

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP