Kjøttprosenten opp ett prosentpoeng
Animalia har avdekket forskjeller i måling av kjøttprosent mellom slakteriene. Hos de fleste slakterier økte derfor kjøttprosenten på griseslakt med ett prosentpoeng fra 26. januar.
Kjøttprosenten opp ett prosentpoeng
Animalia har avdekket forskjeller i måling av kjøttprosent mellom slakteriene. Hos de fleste slakterier økte derfor kjøttprosenten på griseslakt med ett prosentpoeng fra 26. januar.
Animalias nedskjæringsforsøk (se Svin nr 9-08) har avdekket måletekniske forskjeller i kjøttprosent mellom slakterier i Norge. Derfor ble alle løftet til et «riktig» nivå fra 26. januar. Kjøttprosent måles i dag med to ulike instrumenter; GP2 og GP7. På de fleste slakterier, eller hos cirka seks av sju griser, måles kjøttprosenten nå med GP7. Men det viser seg at «gamle» GP2 gir høyere kjøttprosent på gris.