Kjøttprosent og økonomisk optimal slaktevekt
Den relative lønnsomheten hos den norske slaktegrisprodusenten avgjøres i stor grad av faktorene fôrutnyttelse, kjøttprosent og økonomisk optimal slaktevekt.
Kjøttprosent og økonomisk optimal slaktevekt
Den relative lønnsomheten hos den norske slaktegrisprodusenten avgjøres i stor grad av faktorene fôrutnyttelse, kjøttprosent og økonomisk optimal slaktevekt.
I motsetning til rammebetingelser som målpris og kraftfôrpris, er dette faktorer som svineprodusenten kan styre i sitt eget grisehus. Det forutsetter imidlertid at forutsetningene for en eventuell kalkyle stemmer overens med virkeligheten i den enkelte besetning. Spesielt når det gjelder utvikling i kjøttprosent på økende slaktevekt, synes det å versere sprikende grunnlagstall blant produsenter og rådgivere i Norge. Norsvin har gjort et arbeid for å dokumentere nettopp denne utviklingen i kjøttprosent på økende slaktevekter.