Kjøttkvalitet over 16 år hos norsk duroc

Nortura er nå klar til å bruke ren norsk duroc i slaktegrisen. Med de nivåene av intramuskulært fett (IMF) som er i morlinjene kan vi forvente at den nye Edelgrisen har et IMF-nivå som er høyere enn i Norhybrid-slaktegrisen og den gamle Edelgrisen.

Kjøttkvalitet over 16 år hos norsk duroc

Nortura er nå klar til å bruke ren norsk duroc i slaktegrisen. Med de nivåene av intramuskulært fett (IMF) som er i morlinjene kan vi forvente at den nye Edelgrisen har et IMF-nivå som er høyere enn i Norhybrid-slaktegrisen og den gamle Edelgrisen.

Mengden av intramuskulært fett er en viktig egenskap for saftig og smakfullt svinekjøtt. Duroc er kjent for et høyt nivå av IMF, men ugunstige sammenhenger til slaktegriseffektivitet og kjøttprosent gjør at IMF vektlegges tungt i avlsarbeidet for å hindre tilbakegang. Så hvordan har utviklingen av IMF vært, og hvilket nivå har vi i dag for duroc og den nye Edelgrisen?

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP