Hvorfor ikke la slakteriet eie grisene?

– Hvorfor skal bonden eie slakteriet? Hvorfor kan ikke slakteriet eller fôrleverandøren eie svineproduksjonen? Dette er ett av flere spørsmål som reises for å øke dansk slaktegrisproduksjon.

Hvorfor ikke la slakteriet eie grisene?

– Hvorfor skal bonden eie slakteriet? Hvorfor kan ikke slakteriet eller fôrleverandøren eie svineproduksjonen? Dette er ett av flere spørsmål som reises for å øke dansk slaktegrisproduksjon.

Herning Det er et sterkt ønske om å bevare og øke slaktegrisproduksjonen i Danmark. I dag selges cirka 12 millioner smågriser ut av landet og til Tyskland eller Polen for å bli fôret fram der. Hvordan ta mer av denne verdiskapningen hjem til dansk jord? Det er spørsmålet. Hva er svaret? En rekke utredninger og rapporter lages i sakens anledning, og alle stener blir snudd. Vertikal integrering fra slakterier og fôrleverandører og nedover i produksjonen, franchiseproduksjon eller organiserte produksjonsgrupper som knytter superekspertise til seg. Dette er noen av forslagene som luftes.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP