Hvorfor ikke la slakteriet eie grisene?
– Hvorfor skal bonden eie slakteriet? Hvorfor kan ikke slakteriet eller fôrleverandøren eie svineproduksjonen? Dette er ett av flere spørsmål som reises for å øke dansk slaktegrisproduksjon.
Hvorfor ikke la slakteriet eie grisene?
– Hvorfor skal bonden eie slakteriet? Hvorfor kan ikke slakteriet eller fôrleverandøren eie svineproduksjonen? Dette er ett av flere spørsmål som reises for å øke dansk slaktegrisproduksjon.
Herning Det er et sterkt ønske om å bevare og øke slaktegrisproduksjonen i Danmark. I dag selges cirka 12 millioner smågriser ut av landet og til Tyskland eller Polen for å bli fôret fram der. Hvordan ta mer av denne verdiskapningen hjem til dansk jord? Det er spørsmålet. Hva er svaret? En rekke utredninger og rapporter lages i sakens anledning, og alle stener blir snudd. Vertikal integrering fra slakterier og fôrleverandører og nedover i produksjonen, franchiseproduksjon eller organiserte produksjonsgrupper som knytter superekspertise til seg. Dette er noen av forslagene som luftes.