Hvor kommer kjøttet fra?

Europeisk kjøttindustri ønsker seg fornuftig merking av alt kjøtt. EUs nye merkeforskifter bringer oss et godt stykke på vei, men ikke helt i mål. For pølser, pålegg og kjøttkaker kreves fortsatt ingen opprinnelsesmerking.

Hvor kommer kjøttet fra?

Europeisk kjøttindustri ønsker seg fornuftig merking av alt kjøtt. EUs nye merkeforskifter bringer oss et godt stykke på vei, men ikke helt i mål. For pølser, pålegg og kjøttkaker kreves fortsatt ingen opprinnelsesmerking.

I Norge ble det importert 9 millioner kjøtt i 2010, mest storfekjøtt men også noe svin. Fra å bare å ha krav om opprinnelsesmerking på storfekjøtt, utvides nå kravet om obligatorisk opprinnelsesmerking til også å omfatte ferskt kjøtt av svin, sau og lam samt fjørfe. – Vi har opprinnelsesmerket ferskt, frossent og foredlet kjøtt av alle dyreslag fra Gilde og Prior langt utover dagens regler i lang tid, og hilser obligatorisk opprinnelsesmerking velkommen etter. Dette vil gi forbrukerne bedre informasjon og sette dem bedre i stand til å gjøre sine egne valg i butikken, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura, morselskapet til Gilde og Prior.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP