Bildet: Under NM i spekemat vant slakter Abrahamsen gull. Produktet var varmrøkt svinefilet.
Helt gull med egen Vestfoldslakter
Slakter Abrahamsen startet opp i Drøbak i 1879. Neste generasjon tok med seg bedriften til Larvik. Siden har Abrahamsen mottatt en rekke lokale og nasjonale priser. I NM ble det gull.
Tekst og foto: Marte Østmoe, Larvik
– Vi har aldri konkurrert med et spesielt produkt. Dette sier Thorbjørn Abrahamsen fra Larvik. Han er femte generasjon pølsemaker og den eneste i hele Vestfold.
På veggen inne i butikken i Kongegata 18 henger det, i tillegg til familiefotografier av alle slakterforfedre- og mødre, en rekke priser og utmerkelser. I 2016 fikk Abrahamsen Larvik bys pris for årets virksomhet. I 2019 fikk han Spiskammersprisen og i 2021 fikk han æren av å rett og slett være best i Larvik!