Grisen stadig viktigere for Fatland

Grisen har blitt stadig viktigere i Fatlands virksomhet. I fjor slaktet det private kjøttkonsernet 15 500 tonn griser av en total slaktemengde på 26 900 tonn. Det betyr at grisen står for seks av ti slaktekilo.

Grisen stadig viktigere for Fatland

Grisen har blitt stadig viktigere i Fatlands virksomhet. I fjor slaktet det private kjøttkonsernet 15 500 tonn griser av en total slaktemengde på 26 900 tonn. Det betyr at grisen står for seks av ti slaktekilo.

– Vi har hatt en sterk vekst i griselaktinga. I 2001 slaktet vi 11 000 tonn gris, og i fjor slaktet vi altså 4500 tonn mer, sier Leif Malvin Knutsen ved hovedkontoret på Ølen i nord-Rogaland. Som følge av dette har da også spesielt Ølen-anlegget gjennomgått en stor utbygging for å takle videreforedling av den voksende varestrømmen. Knutsen er konsernsjef i Fatland AS, som nå har tre datterselskaper som driver slakting, skjæring og foredling. Døtrene heter henholdsvis Fatland Ølen AS, Fatland Jæren AS og Fatland Oslo AS. I tillegg til disse selskapene inngår Fatland Sandefjord AS, som driver kjøttforedling, og Skjeggerød AS, som er et rent salgsselskap for de fire andre bedriftene, i konsernet. Salgsselskapet sørger blant annet for at kundene kun får én faktura, uavhengig av hvilket datterselskap de handler med. Og varene blir levert samlet fra alle fire produksjonsbedriftene.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP