Grisen har stor betydning

I 2011var hele 40,7 prosent av alt slakt her i landet svinekjøtt. Svinekjøttet gir store ringvirkninger og er en svært viktig del av den norske landbrukspolitikken. Grisens store volum gir stor verdiskapning i hele verdikjeden.

Grisen har stor betydning

I 2011var hele 40,7 prosent av alt slakt her i landet svinekjøtt. Svinekjøttet gir store ringvirkninger og er en svært viktig del av den norske landbrukspolitikken. Grisens store volum gir stor verdiskapning i hele verdikjeden.

Grisen er altså en tung bidragsyter når det gjelder å holde oppe slakteristruktur, kraftfôrindustri og servicebransje til fordel for landbruket over hele landet. For første gang i historien produseres det mer fjørfe enn storfekjøtt i Norge. (Fig 1 viser fordelingen i slaktemengder for 2011.)

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP