Grensene mellom samvirke og private viskes mer og mer ut
Strammere tider i svensk svineproduksjon får også industrimessige konsekvenser. Både i nord og i sør er det nå tegn til at grensene mellom privateide og samvirkeorganiserte slakterier blir mer og mer uklare.
Grensene mellom samvirke og private viskes mer og mer ut
Strammere tider i svensk svineproduksjon får også industrimessige konsekvenser. Både i nord og i sør er det nå tegn til at grensene mellom privateide og samvirkeorganiserte slakterier blir mer og mer uklare.
I nord-Sveriges Norrland illustreres utviklingen godt. Her har Nyhléns Chark AB og Hugosons blitt enige om å slå sammen selskapene sine til ett felles foretak med en omsetning på cirka en halv milliard svenske kroner og om lag 270 ansatte. Selskapet skal hete Nyhléns og Hugosons Chark AB, og eies med halvparten av hvert av de to gamle selskapene, skriver det svenske bladet Gris.