Bildet: Jens Eide Slakteri og daglig leder Jens Eide økte omsetningen mest i 2020.
Furuseth og Jens Eide best i koronaår
Generelt gjør slakteriene det brukbart i Koronaåret 2020, til tross for økte kostnader. Unntaket er Midt-Norge slakteri samt Horn slakteri. Aller best gjør Furuseth og Jens Eide det.
2020 ble et spesielt år. Koronaen ga økte driftskostnader, men også økt salg.
– Etterspørselen i dagligvaremarkedet øker. Salg på nett og til bensinstasjoner har også økt, mens restauranter, hoteller og kantiner har vært delvis stengt, forteller Hans-Thorn Wittusen, visekonsernsjef i Nortura. I sum er han fornøyd med at de har fått et resultat slik at medlemskapital for to år kan tilbakebetales. Selskapet har hatt noe tilbakegang i tilførselsvolumer i 2020, men mye skyldes utkjøpsordningen av gris. En stor andel av de som ble kjøpt ut var Norturaleverandører.
– Vi opplever å være mer konkurransedyktig når det gjelder leveranser i dag, sier Wittusen. Slik situasjon er nå med Korona kunne selskapet ha solgt mer varer enn de gjør. Men høy etterspørsel etter helt slakt fra den øvrige kjøttindustrien har begrenset selskapets egen tilgang på norsk råvare. I henhold til forsyningsplikten må helt slakt fordeles på alle etter historisk grunnlag.