Øyvind og Britt Elisabeth Fossdal har ikke fulgt andres oppskrifter. De har bygget opp et kraftsenter på Størdal Gård.
Foto: Tom Erik Holmlund
Gris, kjærlighet og spekeskinke:
Ekteparet Fossdal satser på hele grisen
På Størdal Gård i Tvedestrand har Britt Elisabeth (50) og Øyvind (57) skapt en svinegård med egen rytme – og grisegod spekemat.
Det startet med en urokkelig vilje til å gjøre ting på sin måte. I dag er gården et lite kraftsenter for svineproduksjon, lokalmat og levd liv. Øyvind og Britt Elisabeth Fossdal har ikke fulgt andres oppskrifter – de har skrevet sin egen. Først ute i Agder med SPF. De har purkefjøs, gårdsbutikk, lokalmatproduksjon, sommerrestaurant og fredagspub hele året.
Ingen griseerfaring
– Jeg vokste opp i Oslo og er egentlig murermester. Jeg hadde ingen erfaring med gris da jeg flyttet hit i 2010 bortsett fra å ha vært gårdsgutt i Asker i oppveksten, sier Øyvind Fossdal.