Kommentar

Svineprodusentene tar ansvar

Norsk svineproduksjon har hatt en fantastisk utvikling de siste 20 årene. Fra år 2000 og fram til i dag kan svinenæringa vise til en effektivitetsvekst i form av økt antall smågris per årspurke, og en mer fôreffektiv gris. Dyrevelferden er bedret ved blant annet realisering av kravet til løsdrift, lavere smågrisdødelighet og mer robuste purker med svært gode moregenskaper. En slaktegris med god slakte- og kjøttkvalitet tilpasset markedet.

Svin nr. 1 – 2023

Olav Eik-Nes, adm-dir, Norsvin

Ja, en fantastisk utvikling gjennom hele verdikjeden. En utvikling som har bidratt til at svinenæringa i dag står sterkere enn noen gang som ei framtidsrettet næring. Ei næring som er sitt samfunnsansvar bevisst. Samfunnsansvaret ligger i å bidra til effektiv matproduksjon som leverer på økt nasjonal selvforsyning, utnytting av norske fôrråvarer, opprettholdelse og utvikling av en effektiv slakte- og kjøttindustri, bedre dyrevelferd samt utvikling av et sunt, magert og smakfullt svinekjøtt. Sett fra et samfunns- og landbrukspolitisk ståsted, er min påstand at svinenæringa gjennom denne utviklingen er en klima- og bærekraftvinner. Svineprodusentene har tatt ansvar og bidratt til dette.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP