Store utfordringer framover

Norsk svinenæring og Norsvin har fortsatt store utfordringer i fremtiden.

Per-Fredrik Bang, styremedlem Norsvin

Sommeren er på hell og vi må vel si at den ikke har vært av de varmeste og mest innbydende for grilling av svinekjøtt. Dette viser også den siste markedsprognosen. Overskuddet er igjen stigende, og vi må igjen oppfordre alle produsenter til å vise felles ansvar og ta en fødebinge eller to ut av produksjon. Vi må også kunne be kjøttbransjen vise ansvar for å få opp forbruket. De viste tydelig ansvar for sauenæringen da disse lagrene var overfylte. Bransjen tok i bruk virkemidler som tømte lagrene, og det er nå underskudd på sau og lam. Denne måten å få opp forbruket på bør kunne overføres til bruken av svinekjøtt.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP