Stabilt kjøttunderskudd

Ved utgangen av uke 16 hadde Norge importert 3678 tonn ­svinekjøtt hittil i år. Det hjalp altså ikke at produksjonen av svinekjøtt på 38 848 tonn faktisk var to prosent høyere enn til samme tid i fjor.

Det skyldes naturligvis at etterspørsel og salg av norskprodusert kjøtt har vært høyt under pandemien. Det ble solgt 42 526 tonn svinekjøtt ved utgangen av uke 16, og dette er 11 prosent mer enn på samme tid i fjor.

Men, som det også ble sagt på Norsvins årsmøte; så snart grensene åpnes igjen kan salget falle som en sten. Og reguleringslagrene er helt tomme for svinekjøtt.

Vi er i en situasjon der mange svineprodusenter har sluttet de siste åra, og ­næringa står overfor store investerings- og fornyelsesbehov. Det er 20 år siden vi hadde forrige ombyggingsbølge i svinenæringa i forbindelse med innføringen av kravet til løsdrift av purker.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP