Smågriskaos

Smågrismarkedet preges av en krevende ubalanse. Vi må optimalisere omsetningen og få flere slaktegrisprodusenter.

Smågriskaos

Smågrismarkedet preges av en krevende ubalanse. Vi må optimalisere omsetningen og få flere slaktegrisprodusenter.

Vi opplever nå en balansert og god markedsituasjonen for svinekjøtt. Dette tyder på at vi totalt produserer riktig mengde smågris. Internt i svinemarkedet har vi en stor utfordring med ubalanse mellom smågriser for salg og antall slaktegrisprodusenter til å fôre dem opp. Det har vært «kaotiske» tilstander i smågrismarkedet en lengre periode, og smågrisprodusenter opplever å ha leveringsklar smågris stående på vent i flere uker fordi det mangler avsetning til ønsket tid. Overfylte smågrisavdelinger gir mange utfordringer, og dyras produksjonspotensiale blir heller ikke utnyttet. Hvorfor blir det slik gang på gang?

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP