Samfunnssikkerhet og beredskap

På bare noen uker er hele Norge blitt stengt ned. De fleste bedrifter permitterer sine ansatte i stor skala. Land etter land stenger sine grenser. Den norske bonden går fortsatt i fjøset hver dag. I Norsvin går vi på jobb hver dag, og sammen skal vi produsere maten som spises i dag, neste uke og til høsten.

Selv om ingen kan vite hvor lenge Korona-epidemien vil vare, skal alle vite at den norske bonden gjør jobben.

Det er ingenting som tyder på at de internasjonale forsyningslinjene for mat ­risikerer å bryte sammen. Dermed vil vi fortsatt få tak i de fleste importerte produkter og varer som før. For Norsvin merker vi likevel at det er ekstra krevende å sende sæddoser og livdyr ut av landet. Derfor jobber vi i denne perioden ekstra hardt med å sikre at alle land som ønsker seg norske gener fortsatt skal få ­tilgang på det.

Krisen er uansett en kraftig påminner om sårbarheten i det moderne storsam­funnet. Til tross for at Stortinget har vedtatt å øke norsk matproduksjon i takt med befolkningsveksten, så er det en kjensgjerning at landbruk og mat­produksjon har blitt nedprioritert av politikerne i altfor mange år.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP