Samfunnsoppdraget

Norsk svinekjøttproduksjon og norske svineprodusenter har flere samfunnsoppdrag. Det viktigste er å produsere nok svinekjøtt til den norske befolkningen på en trygg, etisk og bærekraftig måte.

Nr. 2 – 2020

I tillegg skal kjøttet tilfredsstille alle krav til ernæringskvalitet, teknisk kvalitet og spisekvalitet, samt alle krav til mattrygghet.

Norsk svinekjøttprodukjon er den største kjøttproduserende næringen i landet, og bidrar til 100 prosent sjølforsyning av norsk svinekjøtt. I tråd med befolkningsvekst og økt forbruk av kjøtt har næringa levert på samfunnsoppdraget, og dermed bidratt til en høy sjølforsyningsgrad i alle år. Å ligge på en så høy sjøl­forsyningsgrad har til tider vært krevende når det gjelder å balansere produksjon og marked. Dette har bidratt til overproduksjon og svekket økonomi, ved at ­svineprodusentene i stor grad har tatt hele omkostningen i form av høy om­setningsavgift, lav målprisøkning og reduserte muligheter til å ta ut målprisen i markedet.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP