Økonomisk trygghet for framtida

Vi har lagt bak oss noen krevende år med dårlig økonomi og et negativt søkelys på dyrevelferd i norsk svineproduksjon. Tida er nå inne for å stake ut kursen for svinenæringas framtid.

En kurs som må bygge på de muligheter som nasjonale og globale trender og målsettinger gir rom for. Trender og målsettinger som i enda større grad en tidligere bygger opp om behov for nytenkning og nye krav for å realisere en nasjonal og global bærekraftig matproduksjon. Regjeringas klimaplan 2021 – 2030 er et viktig premiss i framtidig utvikling av norsk svineproduksjon. En utvikling og målsettinger som bygger videre på norsk svineproduksjons utvikling de siste 20 årene. Det gir norsk svineproduksjon en unik posisjon for videreutvikling.

Jordbruksforhandlingene 2021 er året der det blir viktig å legge til rette for rammebetingelser som skal ta svinenæringa inn i de neste 10 årene. Langsiktig finansiell kraft må på plass for å sikre nyrekruttering til å dekke framtidig behov for norskprodusert svinekjøtt, utvikle produksjonssystemer for å realisere nye krav til dyrevelferd og dyrehelse, samt bidra til realisering av landbrukets og samfunnets klima- og bærekraftmål. Bærekraftmålet må blant annet bestå av å redusere CO2-utslipp med økt selvforsyning basert på norske råvarer, basert på FNs bærekraftmål om å utrydde sult, oppnå matsikkerhet, mattrygghet, bedre ­ernæring og fremme bærekraftig nasjonal matproduksjon.

Norske svineprodusenter har tatt og tar et stort samfunnsansvar med å bygge videre på og utvikle vår unike dyrehelse som bidrag til enda mindre bruk av ­antibiotika, og redusert risiko for utvikling av antibiotikaresistens. Effektivitets­utviklingen har bidratt til økt bruk av norske råvarer som fôr til grisen med ­mindre behov for import. Dette vil bli videreført med økt satsing på biobasert verdiskaping og grønn konkurransekraft.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP