Nå må alle ta ansvar

Nå må alle ta ansvar

Skal vi svineprodusentene stå samlet og være lojale overfor tiltak som er satt i verk for å regulere markedet? Eller skal vi alle produsere så fjøsene buler, levere så tunge slaktegriser som mulig, og nekte å delta på ordningen med å slakte lett gris, bare fordi vi ikke har tro på at de tiltak som er satt i verk virker? Eller fordi vi innbiller oss selv at det ikke er vi som har ansvaret for at vi har overproduksjon og vanskelige tider?

Ok, vi har fått økte konsesjonsgrenser, men vi var ikke sene om å svinge oss rundt, utvide og bygge nye fjøs da vi fikk lov til det. Så har det blitt slik vi har det i dag, trange tider. Burde det ikke da også være slik at svineprodusentene selv ønsker å bidra til at vi får markedet raskest mulig i balanse? Noe vi alle kan bidra med å gjøre ved å slakte ut grisene våre ved 73 kg, selv om slakteriet vi kanskje leverer til opererer med slaktevekter opp til 90 kg. Vi bør følge opp lettgris- slaktingen med å melde inn et vist antall smågriser til slakt, også om vi er kombinertprodusenter. De grisene vi da har igjen i bingen vil jo få bedre plass og miljø, og kanskje vokser de raskere. Det er mye mulig at det gir bedre økonomi enn å ha for mange gris i hver binge. Er det noen som godt kunne tenke seg å slutte med gris, men ikke vil gi seg fordi de venter på purkeslakting? Gilde Norsk kjøtt har garantert for sine medlemmer at de skal få betalt for det hvis de slutter nå, om det skulle bli purkeslakting likevel.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP