Mat velegnet for full handelsliberalisering?

Mat velegnet for full handelsliberalisering?

I skrivende stund er det akkurat ett døgn siden hovedoppslaget i både TV 2-nyhetene og Dagsrevyen var den formidable prisveksten på matvarer i Norge. Hele 2,1 prosent hadde matprisene steget fra juni til juli, mens det på årsbasis har vært en økning på ”hele” 4,8 prosent på matvarer. Prisøkningen på mat utfordrer nå sentralbanksjefen til på ny å vurdere nok en rentejustering. Både TV 2-nyhetene og Dagsrevyens journalistiske idé var å peke på at matvareprisene hadde løpt løpsk i Norge, ikke minst pga tidenes jordbruksoppgjør! Men det mest betegnende for nyhetsinnslagene var at begge kanaler strevde febrilsk og til dels forgjeves med å finne forbrukere som i klartekst ville klage sin nød over den dyre maten. Begge kanaler endte med å vise intervju med forbrukere som synes at matvareprisene var greie og til å leve godt med!

Det var en glede å oppleve innslagene. For situasjonen i Norge er jo fortsatt den at vi bruker stadig mindre av vår disponible inntekt til mat, samtidig som vi stadig unner oss dyrere og mer eksklusiv mat av økende foredlingsgrad. Vi som er i landbruket kan glede oss over stadig økende matglede og matkultur, selvfølgelig sammen med store deler av den øvrige norske befolkning! Interessen for VGs prisbarometer på handlekurven i lavprisbutikkene har rett og slett gått ut på dato, absolutt hele kurven!

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP