Kjøttkvalitet og markedsmuligheter
Klarer kjøttindustrien og eierne å ta ut økte verdier i form av bedre kjøttkvalitet i markedet? Klarer industrien å bygge merkevarer som gir økte volumer og markedsandel i forhold til andre kjøttslag?
Kjøttkvalitet og markedsmuligheter
Klarer kjøttindustrien og eierne å ta ut økte verdier i form av bedre kjøttkvalitet i markedet? Klarer industrien å bygge merkevarer som gir økte volumer og markedsandel i forhold til andre kjøttslag?
Formålet med avlsarbeidet er å utvikle en gris som bidrar til økt verdiskaping i hele verdikjeden fra produsent til marked. Avlsarbeidet er langsiktig, og de valg og strategier en gjør i dag er avgjørende for hvor godt en vil lykkes om 5-10 år. Det vil si at avlsmaterialet som benyttes i dag er et resultat av beslutninger som ble tatt rundt år 2005 og før den tid. I takt med en teknologisk utvikling og kompetanse ble det Kpå det tidspunktet besluttet å legge økt vekt på kjøttkvalitetsegenskaper hos slaktegrisen, målt som pH/drypptap og intramuskulært fett. Disse egenskapene betyr mye for svinekjøttets tekniske kvalitet og spisekvalitet. I tillegg til Norsvins landsvin fikk disse egenskapene økt vekt for farrasen til Nortura, duroc. I 2008 importerte Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF) farrasen hampshire. Hampshire er kjent for å gi god kjøttkvalitet på ferskvareprodukter med påfølgende spisekvalitet.