Kjøttets verdi og klassifisering

Hvor godt gjenspeiler klassifiseringen verdien av slaktet, som er grunnlaget for videre verdiskapning i verdikjeden?

Kjøttets verdi og klassifisering

Hvor godt gjenspeiler klassifiseringen verdien av slaktet, som er grunnlaget for videre verdiskapning i verdikjeden?

Norsk kjøttbransje sysselsetter over 12 000 personer, og er en viktig og tradisjonsrik aktør i norsk matproduksjon (NILF, 2013). Kjøttindustrien står overfor store utfordringer når det gjelder økt konkurranse, verdiskapning og differensiering. Dette har blitt avdekket i en rekke rapporter de siste årene. Verdikjeden for kjøtt strekker seg fra produsent, via slakting og skjæring, foredling, grossist, detaljist og til slutt, forbrukeren. Disse ulike delene i verdikjeden defineres ofte som: (1) tilførselsmarkedet (produsent til slakteri), (2) styknings- og skjæringsmarkedet, og (3) sluttmarkedet for kjøtt. Verdiskapningen skjer innen og mellom disse delene av verdikjeden.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP