Industrien tar mer og mer av kjøttkaka

Industrien tar mer og mer av kjøttkaka

Det er ikke bonden som stikker av med kaka når kjøttprisene i butikken øker. Det er rett og slett kjøttindustrien som ikke greier å holde kostnadsveksten nede. Norsk institutt for landbruksforskning har sammenliknet forbrukerpriser og kostnader på en rekke produkter fra svin og storfe i perioden 2000 til 2004. Undersøkelsen er i beste fall tankevekkende. Mange av kjøttprodusentene vil antakelig synes at den er nedslående.

Bruttomarginene på slakting, skjæring og kjøttforedling har økt kraftig i alle ledd, mens kjøttbonden og handelen har redusert sine bruttomarginer i perioden. For rene svinekjøttprodukter har for eksempel bruttomarginene som slakteriene tar for å skjære ned svinekjøtt økt med hele 7,84 kroner per kilo svinekjøtt.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP