Hva skjer bak de lukkede dører?

Hva skjer bak de lukkede dører?

Jeg er ofte spent på hva de kloke hoder som sitter bak lukkede dører tenker. Akkurat nå er jeg spent på hva faglagene og departementet klarer å komme opp med av løsninger for å få økt prisuttak på produktene våre. Det må finnes løsninger! Nå har det blitt en «sannhet» at maten skal bli dyrere. Hvis vi ikke får mulighet til å ta mer betalt for råvarene vi leverer er jeg sikker på at matprisene vil øke likevel. Resten av verdikjeden helt ut til butikken vil gjerne ha de pengene!

Samtidig må det finnes løsninger som ikke fjerner hele sikkerhetsnettet vårt. Det snakkes mye om å ta produksjoner ut av målprissystemet, det såkalte «kylling-grepet». Da har ikke WTO noen innvirkning på prissettingen. Grunnen til at kyllingen ble tatt ut var at den var helt regulert gjennom avtaleproduksjon, og ikke ville ha behov for markedsregulering på samme måte som for eksempel grisen. Samtidig forsvinner mottaksplikten og industrien styrer fullt og helt hvor ny etablering skal forgå.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP