Hva nå, veien videre?

I det siste har det dessverre blitt avdekket flere tilfeller av dårlig dyrevelferd i norske svinebesetninger, og det er for tiden stort fokus på svine­næringa og dyrevelferden i norske grisehus.

Spesielt gjelder dette slaktegrisbesetninger. Norsvin ser svært alvorlig på dette. Som næring har vi lagt lista høyt når det gjelder helse og dyrevelferd, og selv om tilfellene som er avdekket er totalt uakseptable, er de ikke representative for hele svinenæringa.

Vi vet at den gjengse svineprodusenten har god omsorg for dyra, gir godt daglig stell og har gode rutiner i fjøset. Svineprodusentene har mye å være stolte over, og det er viktig å beholde yrkesstoltheten som en viktig basis i den videre utviklingen av ei framtidsrettet og bærekraftig næring.

Utviklingstrekkene i framtidig matproduksjon er at den i større og større grad baseres på økt bærekraft. Dette betyr at både nasjonal og internasjonal matproduksjon må bygge på klare bærekraftmål som innebærer økt matproduksjon der produksjonens påvirkning på klima, helse, mattrygghet, matsikkerhet og energiforbruk vil få økt oppmerksomhet.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP