Har økologisk svinekjøttproduksjon framtid?

Svineprodusentene har hele tida sagt at hvis forbrukerne vil ha økologisk svinekjøtt, så bør vi prøve å lage det her hjemme. Prosjektet viser imidlertid at markedet for store mengder økologisk svinekjøtt foreløpig ikke er der.

Har økologisk svinekjøttproduksjon framtid?

Svineprodusentene har hele tida sagt at hvis forbrukerne vil ha økologisk svinekjøtt, så bør vi prøve å lage det her hjemme. Prosjektet viser imidlertid at markedet for store mengder økologisk svinekjøtt foreløpig ikke er der.

På grunnlag av erfaringene fra prosjektet anbefaler styringsgruppa at framtidig økologisk svinekjøttproduksjon baseres på kontraktproduksjon mellom bønder og slakteri. Videreforedling, ut over stykning, krever mindre anlegg og maskiner enn hva Gilde har. Produksjon og foredling bør derfor kun skje lokalt med salg i et nærmarked som kjenner produksjonen og derfor kan være villig til å betale tilstrekkelig merpris.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP