Good Food from Norwegian Wood

Det er rett og slett et lite eventyr som er realisert gjennom Foods of Norway-prosjektet. Å kunne utnytte biomassen fra norske råvarer som verdifull proteinkilde i fôret til husdyr lar seg gjennomføre i praksis. Det har Foods of Norway-­prosjektet dokumentert.

«Woody», de 48 første norske smågrisene som ble fôret opp på helnorsk fôr med proteinrik og helsebringende gjær fra norske grantrær, er allerede slaktet og fortært. Smågrisene levde riktignok ikke lenge, men de kom seg fint igjennom den kritiske perioden etter avvenning.

Det gjenstår fortsatt nesten fem år av dette storstilte forskningsprosjektet som mange har forventninger til. Norge er selvfølgelig ikke alene om å jobbe med alternative proteinkilder til for eksempel soya. Mange land forsker på det samme, og når mange jobber mot samme mål i åpne internasjonale nettverk så blir det gjerne resultater av det.

I norsk sammenheng er Foods of Norway et stort og ambisiøst forsknings­prosjekt med 2-300 millioner i potten, og det går over åtte år. Desto morsommere er det da at det allerede etter forholdsvis få år kan komme opp med ­konkrete fôralternativer som inneholder nye og norske proteinkilder.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP