Fram for flere råvarer i svinefôret

Fram for flere råvarer i svinefôret

Råvaretilgangen i norsk kraftfôrproduksjon er for snever og dårlig. Vi kan være i ferd med å få så ensidige resepter og optimering av kraftfôret at det kan gå ut over både pris og kvalitet. Enkelt sagt er det lettere å lage et godt og prisgunstig svinefôr jo flere råvarer en har når resepten skal skrives. Etter vår mening er det nå på tide at noen tar dagens holdninger og råvarepolitikk opp til revisjon.

Vi har lenge hatt totalforbud mot bruk av kjøttbenmjøl. Vi sier nei til fiskemjøl i slaktegrisfôret. Og vi sier nei til alt som kan ha snev av genmodifisering i seg. Det er naturligvis grunner til at holdningene har vært så restriktive. Det er lett å skjønne at vi har brukt ”føre var”-prinsippet så lenge det knytter seg usikkerhet til konsekvensene av det vi gjør.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP