Fokus over fra billig mat til nok mat!

Fokus over fra billig mat til nok mat!

Denne overskriften kunne henspeilet oss til situasjonen før jul, hvor kjedene tidlig startet et svært beklagelig dumpingsalg av juleribba vår. De ”beste” tilbud å registrere var under 15 kroner per kilo for det som for mange av oss er den viktigste ingrediensen til det viktigste måltidet i året, nemlig selveste julemiddagen. Dette førte igjen til at man allerede tidlig i desember konstaterte at man ikke klarte å dekke markedet med norsk ribbe. Import ble foretatt, og alle fikk vel ribba si denne gangen også. Jeg klarer aldri å slutte å undre meg over at det på død og liv skal være så avgjørende å handle inn årets viktigste måltid nærmest til under hundrelappen, mens man villig vekk går berserk med kredittkortet og handler inn julepresanger til mennesker som har alt de trenger, til tusener av kroner!

Men akk, nei! Overskriften henspeiler ikke på ribbekrigen. Men er derimot sakset fra den årlige såkalte Temakonferansen, arrangert av Norsk Landbrukssamvirke nå andre uka på nyåret. Temaet denne gang var blant annet ”Norsk landbruk og fremtidas matproduksjon”.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP