Endelig jul igjen

Den beste tiden på året for oss svineprodusenter står for tur, endelig er det jul igjen! Grisen har stor betydning for folk i julen, og saftig ribbe er del av grunnlaget for en ­vellykket julefeiring.

Beate Menes Didriksen, Styremedlem Norsvin

Cirka 60 prosent av den norske befolkning spiser ribbe på julaften! Ja, jeg vil si at grisen er like essensiell som julenissen.

Selv om ribbe med sprø svor ikke ble tradisjon for andre enn storbønder og de som var så velstående at de eide en ovn, før fra ca. 1920 tallet, spilte ribbe en viktig rolle helt tilbake til det førkristne vinterblotet. I norrøn mytologi ble stykker fra grisen Særimne spist hver dag, og like raskt som sidestykkene ble skåret ut, vokste nye fram.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP