Det er rikelig å ta av!

Det er rikelig å ta av!

Det har i den siste tiden pågått en diskusjon om tilgjengeligheten av forskjellige sesongbetonte produkter av svin i dagligvareforretningene rundt om i landet. Dette har nok forundret mange av oss svineprodusenter, siden vi vet veldig godt at det i alle fall ikke er mangel på råstoff som fører til underdekningen. Det er vanskelig for oss å forstå hvilke mekanismer som virker inn og som fører til underdekning i enkelte forretninger, men det er sannsynligvis en rekke gode og dårlige forklaringer til at dette skjer, og det går til en viss grad an å akseptere at det kan mangle enkelte produkter i korte perioder når etterspørselen er ekstra stor. Men at det mangler et bredt spekter av produkter over lengre tid, er vanskelig å forstå og akseptere. Særlig i tider hvor vi svineprodusenter er så totalt avhengige av veldig godt salg av produkter av svin. Det er ikke tvil om at ved å øke salget av svinekjøtt noen prosent vil dette slå positivt ut på overproduksjonstallene. At det løser våre problemer er vel å ta hardt i, men det hjelper oss godt på veg. Når salget heller ikke øker noe i forhold til fjoråret, blir vi heller ikke så glade. Vi tenker alle at første bud i alle fall er at forbrukerne finner de varene de vil ha når de er ute på handleturene sine. Og finner de ikke svinekjøtt i den varianten de hadde sett for seg at de ville ha, velger de et annet produkt, gjerne kylling.

Det er helt naturlig for oss å tenke slik at når det er så mye råstoff å foredle, så er det bare å gire opp tempoet i foredlingen og pøse produkter ut i markedet slik at alle får det de måtte ønske til en hver tid. Tilgjengelighet skaper tillit både hos forbruker og produsent. Og kanskje kunne det være lurt å bruke midler på noen ekstra billige salgskampanjer.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP