Den norske grisens gode rykte

I søkelyset som er satt på resistente bakterier, opplever vi at svinekjøttet og svineproduksjonen i Norge kommer veldig bra ut.

Den norske grisens gode rykte

I søkelyset som er satt på resistente bakterier, opplever vi at svinekjøttet og svineproduksjonen i Norge kommer veldig bra ut.

Det bør gi oss store fordeler på det norske markedet i form av stor tillit til produktet hos forbrukeren. Videre gir det oss gode argumenter overfor myndighetene for å beholde den norske modellen på landbruk. Det vil si spredt produksjon i forholdsvis små enheter. Det gir også fordeler i vår internasjonale virksomhet. Vi har et marked hjemme der det alltid kan hentes friskt avlsmateriale. I lys av dette er det sterkt beklagelig at de besetningene som ble pålagt nedslakting etter funn av MRSA, har opplevd dårlig og sendrektig oppgjør fra staten. Dette er det nå lovet skal bli bedre gjennom penger avsatt i statsbudsjettet. Hadde ikke dette kommet på plass, kunne vi risikert at svineprodusenter ikke ønsket å bidra i kampen mot resistente bakterier.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP