Svineproduksjonen spesialiseres i USA
Færre, men større produsenter. Slik utvikler svineproduksjonen seg også i USA. Produksjonen spesialiseres, og det blir stadig lengre mellom produsenter som fôrer fram sin egen smågris.
Svineproduksjonen spesialiseres i USA
Færre, men større produsenter. Slik utvikler svineproduksjonen seg også i USA. Produksjonen spesialiseres, og det blir stadig lengre mellom produsenter som fôrer fram sin egen smågris.
Folk som velger å satse på svineproduksjon velger side; enten satser de på smågrisproduksjon, eller så satser de som rene slaktegrisprodusenter. En ser også at grupper av produsenter går sammen om å etablere én felles, stor purkeenhet, gjerne drevet av en veterinær eller annen fagkompetent person, som så leverer smågriser til framfôring ute på gårdene til de øvrige produsentene i gruppen. Slik kan en etablere effektive og oversiktlige produksjonsenheter med felles krav til hygiene og helse. Om lag en tredjedel av purkene i Minnesota står i slike sentrale purke /- smågrisenheter. Det kan for eksempel være 2 400 purker som eies av seks til 12 bønder som fôrer fram slaktegrisene hjemme hos seg sjøl.