Risikofaktorer for dødelighet hos slaktegris

Risikofaktorer for dødelighet hos slaktegris

En undersøkelse gjort av Landsudvalget for svin i Danmark data viser at dødeligheten i slaktegrisperioden er høyere blant dyr som veier mindre enn 15 kg ved innsett i slaktegrisavdelingen og dyr som er behandlet for halthet, hjernehinnebetennelse eller halebiting i smågrisperioden.

En samla vurdering av danske data, en amerikansk og en belgisk undersøkelse viser at å øke avvenningsalderen over 28 dager og unnlate å sette inn gris under 15 kg i slaktegrisavdelingen er to viktige tiltak for å redusere dødeligheten. Videre er flere sykdomsrelaterte forhold både i smågris- og slaktegrisperioden vesentlige. Korrekt diagnostikk, tidlig behandling, samt god forebyggelse av sykdom vil derfor også ha positiv innvirkning på dødeligheten i slaktegrisavdelingen.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP