Mye blir annerledes med ny WTO-avtale
– Målpriser på kjøtt kan forsvinne, men det vil fortsatt være mulig å opprettholde norsk landbruksproduksjon på et høyt nivå, sier forsker Sjur Spildo Prestegard om mulighetene innenfor ny WTO-avtale.
Mye blir annerledes med ny WTO-avtale
– Målpriser på kjøtt kan forsvinne, men det vil fortsatt være mulig å opprettholde norsk landbruksproduksjon på et høyt nivå, sier forsker Sjur Spildo Prestegard om mulighetene innenfor ny WTO-avtale.
På Verdikjedekonferansen på Hadeland holdt forsker Sjur Spildo Prestegard i Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning og Bjørn Strøm, direktør internasjonale spørsmål i Landbrukets Utredningskontor, hvert sitt foredrag om rammebetingelser for norsk kjøttproduksjon. Begge hadde hovedfokus på WTO-forhandlingene og forventede konsekvenser for Norge. Denne artikkelen er en liten oppsummering av hva de sa, samt en oversikt over landbruksdelen i WTO-avtalen.