Mark ser muligheter i det meste

Mark Meirick er en flittig og optimistisk mann. Han driver den lokale bygdemølla som faren etablerte i 1964, og greier å videreutvikle bedriften. Samtidig har han satset på slaktegrisproduksjon.

Mark ser muligheter i det meste

Mark Meirick er en flittig og optimistisk mann. Han driver den lokale bygdemølla som faren etablerte i 1964, og greier å videreutvikle bedriften. Samtidig har han satset på slaktegrisproduksjon.

– Vi produserer 200 – 250 tonn med kraftfôr i uka. Farmers Mill Inc. ble fornyet og effektivisert i 1998, og mye manuelt arbeid er nå borte. Vi har fortsatt lov til å bruke kjøttbenmjøl til fjørfe og gris, og det gjør fôrproduksjonen litt billigere, sier Meirick. Det er også vekstfremmere og antibiotika i bedriften, men disse tilsetningsstoffene brukes ikke lenger som før, når de ble mer eller mindre systematisk tilsatt fôret. I dag brukes tilsetningsstoffene etter nærmere vurdering og behov. Det koster dessuten penger å bruke dem.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP