Grisekjøt er festmat på Samoa
Grisekjøt er midtpunkt i kvar fest på Samoa i Stillehavet. Folket er glad i god mat, og tilberder gjerne heile skrotten i tradisjonell «umu», ein metode der grisen er kokt mellom to lag av varme steinar.
Grisekjøt er festmat på Samoa
Grisekjøt er midtpunkt i kvar fest på Samoa i Stillehavet. Folket er glad i god mat, og tilberder gjerne heile skrotten i tradisjonell «umu», ein metode der grisen er kokt mellom to lag av varme steinar.
Svin er «sparebørsa» til folk, og grisekjøt blir rekna for festmat i heile Stillehavsområdet. Fødsel av nye grisungar er «renteoppgjer», og gris er alltid det mest populære kjøtslaget i bryllaup, gravferder og landsbyfestar. Då kong Taupo IV på Tonga døydde i september i år, blei tusenvis av grisar brakt til hovudstaden til gravferda hans. På Tonga er dei også glad i hestekjøt, men det er dei ikkje på Samoa. I 1989 viste landbruksteljinga på Samoa at det var 193 000 grisar og eit folketal på 165 000.