Fôreffektivitet blir viktig

Rekordhøye priser på mais og soya gjør at stadig flere amerikanske svineprodusenter blir opptatt av dyras fôreffektivitet. Dette kan forsterke den salgsargumentasjonen som Norsvin USA allerede bruker for å selge norsk genetikk.

Fôreffektivitet blir viktig

Rekordhøye priser på mais og soya gjør at stadig flere amerikanske svineprodusenter blir opptatt av dyras fôreffektivitet. Dette kan forsterke den salgsargumentasjonen som Norsvin USA allerede bruker for å selge norsk genetikk.

Paris Foods var en av de første svineprodusentene som testet og tok i bruk norsk grisegenetikk. Paris Foods eies og drives av en gruppe på åtte svineprodusenter i grensetraktene mellom Minnesota og Iowa. Svin møtte seks av dem på en kundetilstelning som Norsvin USA arrangerte i november. De startet å kjøpe Norsvinsæd for fire år siden, og erfaringene så langt er at grisene vokser fort og har bra kjøttprosent. Testdyra ble slaktet ved Hormels slakteri i Austin, og LD -fedrene har levert slaktedyr som har imponert sammenliknet med de amerikanske grisene som slaktes i Austin.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP