Svinekjøtt uten svinebønder

Kjøtt produsert på et laboratorium (”In vitro”) kan bli framtidas kjøttproduksjon, mener forskere. Ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap (UMB) på Ås tas det utgangspunkt i stamceller fra grisungers navlestreng.

Svinekjøtt uten svinebønder

Kjøtt produsert på et laboratorium (”In vitro”) kan bli framtidas kjøttproduksjon, mener forskere. Ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap (UMB) på Ås tas det utgangspunkt i stamceller fra grisungers navlestreng.

Verdens første symposium for kjøtt produsert på et laboratorium (In vitro) ble avholdt i Norge i vår. Et femtitalls forskere fra Europa, Amerika og Australia/New Zealand samlet seg på Matforsk på Ås. Amerikanske The Times hadde nylig en reportasje der overskriften var: ”Er framtida kjøttproduksjon In vitro?

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP