Bildet: Deler av forskergjengen i Norsvins FoU-avdeling. Fra venstre: Hanne Hamland, Erling Sehested, Maren van Son, Ina Andersen Ranberg, Kristine Hov Martinsen, Eli Grindflek, Dan Olsen og Signe Lovise Tingnes.

FoU-avdelingen i Norsvin:

Jobber for genetisk framgang

Hva betyr egentlig det? Det kan være komplisert materie, men kortversjonen er: Genetisk framgang har svært mye å bety for bondens økonomi.

Svin nr. 8 – 2022

Svin har besøkt NMBU i Ås hvor en viktig del av Norsvins FoU-avdeling holder til. Hvem er de som jobber der, og hva jobber de med? Hvilken betydning har arbeidet deres? Tolker vi forskningssjef Eli Grindflek riktig utgjør hennes avdeling et unikt team av kompetanse, erfaring og markedstilpasset innovasjon som har stor betydning.

Lønnsomt og bærekraftig
– Vårt arbeid har avgjørende betydning for at svineproduksjonen er lønnsom og bærekraftig. Vi jobber uavbrutt med å møte dagens og fremtidens utfordringer. Over tid har forskningen vår blant annet sørget for at dyrene utnytter fôret veldig godt, noe som også blant annet fører til bedre utnyttelse av proteinene, og mindre tap av næringsstoffer i svineproduksjonen, at de mer effektivt produserer rent kjøtt, og at dyrene fungerer best mulig i produksjon. Vårt fokus er ikke å få publisert mest mulig forskningsrapporter i viktige publikasjoner, men å produsere resultater som raskt kan implementeres i avl slik at de bidrar til framgang og kvalitet i praktisk svinehold, sier Grindflek.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP