Datatomograf og produktkvalitet

Kan datatomograf måle kjøttkvalitet på levende gris? Dette undersøkes i et prosjekt som nå gjennomføres ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap (IHA) ved UMB på Ås.

Datatomograf og produktkvalitet

Kan datatomograf måle kjøttkvalitet på levende gris? Dette undersøkes i et prosjekt som nå gjennomføres ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap (IHA) ved UMB på Ås.

Så langt har det ikke vært mulig å trekke noen entydige konklusjoner i prosjektet, som er ett av flere som skal undersøke datatomografi som metode for å måle kjøtt- og fettkvalitet på levende griser. Foreløpige enkeltresultater viser imidlertid at intramuskulært fett (IMF) har klart lavere prosentandel flerumetta fettsyrer enn spekk. Indre spekklag synes å ha noe mer metta fettsyrer enn det ytre, men ellers er det små forskjeller. Hos ett og samme dyr er det nær sammenheng mellom fettsyreinnholdet i de to spekklagene. For avlsarbeidet kan dette bety sparte analysekostnader.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP