Koordinatoren

OTTADALEN: Lars Terje Bogevik leder det nasjonale løftet som skal gjøre norsk svineproduksjon fri for uønskede bakterier innen 2030. – Vi lykkes bare hvis alle drar i samme retning, sier han.

Når Lars Terje Bogevik setter seg i bilen for å besøke produsenter, er det ikke bare for å prate vær og vind. Han vil vite hvor skoen trykker – i fjøset, på tegnebrettet eller i økonomien. Som koordinator for det treårige samarbeidet mellom alle landets slakterier, Helsetjenesten for svin og Norsvin, har han fått en nøkkelrolle i det som er døpt SPF 2030. Målet er enkelt å si, men krevende å nå: Hele Norge over på SPF-status i løpet av fem år.

– Med tempoet vi har hatt til nå, ville vi ikke nådd 2030. Derfor måtte vi samle kreftene, dele erfaringene og få et system for å koordinere områdesaneringer. Vi har gode resultater fra flere fylker, men vi må opp i et helt annet gir, sier Bogevik.

Fra Tønsberg til Norsvin

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP