Koordinatoren
OTTADALEN: Lars Terje Bogevik leder det nasjonale løftet som skal gjøre norsk svineproduksjon fri for uønskede bakterier innen 2030. – Vi lykkes bare hvis alle drar i samme retning, sier han.
Når Lars Terje Bogevik setter seg i bilen for å besøke produsenter, er
det ikke bare for å prate vær og vind. Han vil vite hvor skoen trykker – i
fjøset, på tegnebrettet eller i økonomien. Som koordinator for det treårige
samarbeidet mellom alle landets slakterier, Helsetjenesten for svin og Norsvin,
har han fått en nøkkelrolle i det som er døpt SPF 2030. Målet er enkelt å
si, men krevende å nå: Hele Norge over på SPF-status i løpet av fem år.
– Med tempoet vi har hatt til nå, ville vi ikke nådd 2030. Derfor måtte
vi samle kreftene, dele erfaringene og få et system for å koordinere
områdesaneringer. Vi har gode resultater fra flere fylker, men vi må opp i et
helt annet gir, sier Bogevik.
Fra Tønsberg til Norsvin