Matkvalitet i fokus!

Matkvalitet i fokus!

Den siste tiden har fiskens gode rykte som kvalitetsmat fått stygge riper i lakken. I tillegg til Russlands boikott av norsk laks på grunn av angivelig for høyt innhold av tungmetaller, har flere velrennomerte fiskeforedlingsfirmaer i Norge blitt tatt for å ha tilsatt det kreftfremkallende stoffet nitritt i for store mengder for å gi fisken en tiltalende rød farge.

Russlands anklager er på faglig hold tilbakevist både av Mattilsynet og av næringen selv, men Russlands boikott har allikevel skapt bølger og negative oppslag om norsk kvalitetslaks i mange utenlandske og norske medier. Når så Mattilsynet nylig påviste at åtte røkelaksprodusenter hadde tilsatt for mye nitritt, svekker det tilliten til et produkt som både innenlands og utenlands har hatt et godt rykte. Norwegian Salmon har vært et kvalitetsstempel. Både ernæringsmessig og helsemessig har fisk fra Norge hatt et godt omdømme.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP