Maten må bli dyrere

Maten må bli dyrere

Det er mye å glede seg over om dagen. Aldri før har nordmenn spist så mye kjøtt som nå. Så mye spiser vi at svineprodusentene ikke greier å holde tritt med etterspørselen. Bare rekordstor import hindrer uro langs ferskvarediskene og i avisspaltene.

Også i nabolandet Danmark ser vi at svinekjøttproduksjonen går ned i øyeblikket. Men her har ikke økonomien blitt lettere for produsentene. Sterkt voksende fôrpriser har skapt en situasjon som gjør at store plantedyrkere med slaktegris, og dem er det mange av i Danmark, ikke lenger gidder å fôre fram grisen. De ser seg bedre tjent med å selge korn og jordbruksprodukter til priser som en bare kunne drømme om for kort tid siden. Det samme skjer i Nord-Tyskland, som langt på vei er hjemmemarked også for danske svinebønder. Smågrisprodusenter og 9-30 kilos produsenter blir sittende med skjegget i postkassa. Det er ikke på langt nær nok kjøpere til alle de danske smågrisene, verken i Danmark eller i nabolandet Tyskland.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP