Grisens bidrag i klimaarbeidet

I Klimakur 2030 skal svineproduksjonen reduseres med med nesten 40 prosent, til tross for at grisen har utslipp på linje med en­magete dyr som kylling og fisk. Dette er dramatisk, og understreker ­behovet for samlet opptreden fra landbruket.

Eli Gjerlaug Enger og Olav Eik-Nes, Norsvin

Som interesseorganisasjon for den største kjøttprodusenten i Norge, føler Norsvin ansvar for at kjøtt bidrar på best mulig måte i landbrukets klima­arbeid nasjonalt og globalt. Siste året har vi fått en tiltaksrapport fra Miljø­direktoratet med navn Klimakur 2030, og Norges Bondelag har lansert Landbrukets klimaplan med verktøy hvor vi selv kan bestemme hvilke tiltak vi vil ta.

Må stå samlet
Landbruket har alt å tjene på å stå samlet i klimasaken. Alternativet kan nemlig bli ganske så dystert for oss som kjøttprodusenter. Norge har internasjonale forpliktelser overfor FNs klimakonvensjon når det gjelder å kutte klimagasser. Mens Norge som land skal kutte opp mot 50 prosent, så skal landbruket kutte 13 prosent.

Kjære leser!

Kjøp abonnement for å få tilgang til alt innhold på Svin.no

12 måneder

1300,-

KJØP