Nytt studiekurs i posten

Norsvin gir nå ut et nytt studiekurs som består av filmer på YouTube og et kortfattet studiehefte med spisset budskap, enkle faktagrunnlag og diskusjonsspørsmål. Det er også satt opp en egen hjemmeside for kurset. Kurset har tre studieenheter. Alle medlemmer i Norsvin skal nå ha fått studieheftet i posten.

Publisert

Norsk svinenæring har mye å være stolt av! Og du er et viktig bidrag! Men er du som svineprodusent klar over alt? Hvis du gjennomgår årets studiekurs «Stolt svinebonde» vil du få økt kunnskap om egen næring og lære deg å bygge stolthet og fremtidstro, både av eget arbeid og som medeier av Norsvin - et av verdens største genetikkselskap. Du har mye å være stolt av som norsk svineprodusent! Studiekurset vil lære deg å være en god ambassadør. Hvis ikke vi i svinenæringa har kunnskap om, er stolte av og fremsnakker egen næring, hvordan kan vi da forvente at andre gjør det? 

Skal bygge stolthet

Målet med årets studiekurs er å bygge stolthet. Vi håper at studiekurset vil bidra til samhold og følelsen av at du er en del av noe større. Det er en god følelse å oppleve at andre heier på deg, og du kan selv være med å bidra til denne følelsen hos andre. Sammen er vi ett lag. Og er du ikke en del av laget som medlem eller eier av Norsvin ennå, anbefaler vi at du blir det. Sammen er vi sterkere og får til mer! 

Det er gjennom engasjerte eiere med god forståelse for Norsvin og norsk svineproduksjon at vi kan fortsette å være en ledende aktør, både nasjonalt og internasjonalt. Sammen kan vi sikre en bærekraftig og verdiskapende framtid som gavner både svineprodusent og forbruker. 

Med dette oppfordrer jeg til å gå sammen og gjennomføre årets studiekurs. Og tenk etter: Har du en kollega som mangler en studiering eller som kanskje ikke pleier å delta? Spør om de kunne tenke seg å delta. Da har de i alle fall blitt sett og fått muligheten. Eller kontakt selv din lokal- eller fylkeslagsleder.

Kursets innhold 

I kurset skal dere få økt kompetanse om: 

  • Norsk svineproduksjon – nøkkeltall om næringa, helsestatus og dyrevelferd
  • Verdiskaping og ringvirkninger i norsk næringsliv
  • Svineproduksjonen i et klimaog bærekraftperspektiv
  • Norsvin og Topigs Norsvin – verdi for bonden av avlsarbeidet og internasjonal virksomhet
  • Forskning, teknologi og innovasjoner
  • Å være ambassadør for egen næring - dialog med og kunnskapsformidling til samfunnet
  • Å ta imot besøk i grisehuset på en sikker måte
  • Gris og bonde på sosiale medier
  • Betydningen av yrkesstolthet, faglige og sosiale nettverk og medlemsengasjement