TILFREDS: Konsernsjef i Nortura, Anne Marit Panengstuen.

Nortura med omsetningsvekst i første tertial, men svakere resultat

Nortura rapporterer en omsetningsvekst på fire prosent i årets første tertial, med total omsetning på 9,9 milliarder kroner.

Til tross for økt omsetning, falt EBITDA-resultatet til 116,8 millioner kroner, 27 millioner lavere enn samme periode i fjor, grunnet økte kostnader og utfordringer med nye produksjonslinjer i Tønsberg. 

Resultatet før skatt endte på minus 193 millioner kroner, sammenlignet med et pluss på 17 millioner i fjor, som var påvirket av ekstraordinære salgsgevinster. Dagligvaresalget gikk ned med 1,9 prosent, mens salget til hotell- og restaurantsektoren økte med 2, prosent. 

Gilde opplevde en markedsandelsnedgang på 0,8 prosentpoeng, mens Prior økte sin andel på hvitt kjøtt, men mistet markedsandel på egg. Konsernsjef Anne Marit Panengstuen uttrykte tilfredshet med suksessen til nye produktlanseringer, spesielt Gilde Slakterens Beste Kjøttboller.