Nye proteinkilder med høy fordøyelighet: Kjøttbeinmel av fjørfe, hydrolysat av fjørfe og laks

Fiskå Mølle erstatter importråvarer med restråstoff fra matindustrien

Selskapet tar ifølge en pressemelding i bruk restråstoff fra fisk og landdyr for å bidra til å redusere Norges klimaavtrykk innen 2030.

Restråstoff, som avkapp av kjøtt, bein, hinner og innvoller, blir nå benyttet som ingredienser i kraftfôr, noe som bidrar til å beholde næringsstoffene i kretsløpet. 

Veronica Hjellnes Speilberg, sjef for produktutvikling og kvalitet i Fiskå Mølle, leder flere prosjekter som integrerer restråstoff fra matindustrien i kraftfôrproduksjonen. Ved Dalebakken Mølle i Midt-Norge har selskapet testet kjøttbeinmel av fjørfe som proteinråvare i svinefôr. Denne råvaren, produsert av slakteavfall fra norsk kylling og kalkun, består av hydrolysert protein, fett og mineraler.